De meubelmaker achter Hout & Meubeldesign

Samen bespreekt u de gewenste vormgeving, functionaliteit en haalbaarheid

Bastiaan Bakker – Meubelmaker & -ontwerper

Hout & Meubeldesign is opgericht in 2012 door meubelmaker Bastiaan Bakker. Geïnspireerd en aangestoken door zijn vader heeft Bastiaan van zijn passie zijn werk gemaakt. Tijdens zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege werd voor hem bevestigd dat het ontwerpen en maken van maatwerk zijn grote droom is. Met zijn opgedane kennis en ervaring bij verschillende jachtwerven, een houtsnijatelier en een ambachtelijke beddenmakerij en, sinds 2012, als zelfstandig ondernemer, heeft Bastiaan zijn allround vaardigheden en specialistisch vakmanschap ontwikkeld. In de loop der jaren heeft hij zich daarom weten te bekwamen in het realiseren van maatwerk meubels, stoffering én interieurbouw (zie projecten voor een impressie van zijn werk). Bastiaan werkt ook voor en samen met andere bedrijven aan de ontwikkeling en productie van meubels. Hij werkt waar mogelijk met massief hout en natuurlijke duurzame materialen. Dit is natuurlijk niet altijd wenselijk en/of haalbaar en de wensen en mogelijkheden van de klant staan hierbij voorop.

Bastiaan: ‘De fijne houtbewerking vanuit de jachtbetimmering en het stoffeerwerk en het gebruik van diverse, veelal natuurlijke en hoogwaardige materialen breng ik nu bij elkaar om het totaalplaatje aan te kunnen bieden. De steeds verschillende opdrachten en klanten houden mij scherp en bieden mij iedere keer weer een creatieve uitdaging.’

Werkwijze

Bastiaan komt bij u langs om uw wensen door te nemen. Samen bespreekt u de gewenste vormgeving, functionaliteit en haalbaarheid. Door dit bij u thuis te doen krijgt Bastiaan een goede indruk van u als persoon en de omgeving waarin zijn werk terecht komt, zodat dit goed op elkaar aansluit. Hij neemt, indien van toepassing, maten op. Na uw ontmoeting maakt hij een vrijblijvende gespecificeerde offerte inclusief een voorstel aangaande de planning, betaaltermijnen en leveringsmoment en werkt hij de opdracht uit in AutoCAD (een technisch tekenprogramma). Na akkoord gaat hij aan de slag om uw droom te verwezenlijken!

Tenslotte

Bastiaan is, naast het maatwerk voor klanten, een eigen(wijze) meubellijn aan het ontwikkelen. Denk aan lampen van hout, speltafels en klein meubelwerk met aparte vormgeving.

Bastiaan: ‘De diversiteit in werkzaamheden geeft een leuke afwisseling en maakt het aantrekkelijk voor de klant om grotere en allesomvattende projecten bij mij neer te leggen. In de toekomst zal werken met personeel waarschijnlijk wel nodig zijn en dat geeft ook wat ruimte om meer met ontwerpen en creëren bezig te zijn.’

Vraag bij Hout & Meubeldesign
een offerte aan

Geïnteresseerd in een product? Vul het formulier in en vraag een offerte aan.

Op zoek naar maatwerk of meer informatie? Ik sta u graag te woord. Persoonlijk, telefonisch of per mail.